Vuonna 2008 perustettu Galleria Contempo on kohtaamispaikka taiteen ystäville.
Galleria Contempo on viihtyisä ja lämminhenkinen taidegalleria Helsingin Kampissa.
Contempossa on vaihtuvia näyttelyitä ja järjestetään ryhmävierailuja.
Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää
Näyttely: Janne Jääskeläinen - Karu - 10.5.2019 - 2.6.2019
Janne Jääskeläinen on Firenzessä klassisen maalaustaiteen koulutuksen saanut kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Espoossa. Janne Jääskeläinen on tullut tunnetuksi historiaan viittaavista, suurikokoisista maalauksista, jotka herättävät katsojassa mielenkiintoisia tarinoita. Näyttelyssä on esillä Lapin karua luontoa kuvaavia maalauksia.
Tulossa: Vilmalotta Olivia Schafhauser - Mielen tilojä - 7.6.2019 - 20.6.2019
Vilmalotta Olivia Schafhauserin näyttely "Mielen tilojä" on Galleria Contempon kesäkuun näyttely. Vilmalotta Olivia Schafhauser on v. 1972 syntynyt kuvataiteilija, jolla on ollut lukuisia näyttelyjä sekä kotimaassa että ulkomailla, mm. laaja yksityisnäyttely Moskovan Nykytaiteen museossa v. 2006. Vilmalotta Olivia Schafhauser oli Taidekeskus Salmelan Nuori taiteilija v. 2003.
Kuraattori Veikko Halmetoja kuvaa Vilmalotta Olivia Schafhauserin Galleria Contempon näyttelyä seuraavilla sanoilla:
Vilmalotta Olivia Schafhauser käsittelee maalauksissaan erilaisia rajatiloja. Pääosassa ovat usein hämmentyneet ihmiset, jotka kysyvät itseltään ja siinä samalla katsojalta neuvoa, miten edetä. Schafhauser lainaa maalaustapaansa aineksia barokista ja poptaiteesta. Hän jakaa kuva-alaa osiin tavalla, jota voi sanoa post-internet-taiteeksi. Teosten estetiikka kommentoi toteavalla tavalla ruutuaikaa, sitä visuaalista todellisuutta, jossa sekä maalausten mallit että katsojat aikaansa viettävät.
Hän maalaa ihmistä ja ihmisyyttä. Androgyyni hahmo elää rajapinnalla ja tekee valintoja. Ihminen muuttuu, jokainen kohtaaminen on jälki, jota voi tarkastella sekä psykologisesti että visuaalisesti. Hän avaa teoksissaan sattuman merkitystä ihmissuhteille ja ihmisenä kasvamiselle. Maalausten tyyli muistuttaa palapeliä, joka on koottu väärin, kaikki palaset eivät löydä paikkaansa ja kaikki on yhtä monimutkaista kuin todellisuudessakin.
Schafhauserin teoksissa esiintyy usein orkideasymboli, joka on viittaus kulttuurien välisyyteen. Universaalisti tunnettu kasvi on alun perin luksustuote ja nykyään arkinen hyödyke. Schafhauser on elänyt koko elämänsä kahden kulttuurin välissä ja hän koettaa eri keinoin ymmärtää itseään ja muita, joiden kulttuuri-identiteetti koostuu kahden maailman välitilasta. Elämä on jatkuvaa erilaisten luonteiden, käytöstapojen ja tunnelmien yhteensovittamista. Tätä hän visualisoi maalauksissaan.